• Home
  • Sportgala door de jaren heen

De Stichting Sportgala Peel en Maas, met vrijwilligers die de elf dorpen uit gemeente Peel en Maas breed vertegenwoordigen, organiseert ieder jaar het Sportgala. Het Sportgala wordt meestal gehouden op de eerste vrijdag in april van het volgende jaar. Door corona hebben we besloten om het Sportgala 2020 en 2021 samen te voegen en te houden op vrijdag 8 apil 2022.

De gemeente Peel en Maas mag zich met recht een sportgemeente noemen; de elf dorpen tellen maar liefst ruim 100 sportverenigingen. In een programma met een sportieve en muzikale omlijsting wordt het sporttalent, de sportman/sportvrouw en de sportploeg van het jaar van de gemeente Peel en Maas gehuldigd. Ook is er aandacht voor de sporters met een beperking, de bijzondere waarderingsprijs en de vele kampioenen.Uit de winnaars van de categorieen talent, sporter, sportploeg en bijzondere waarderingsprijs wordt de winnaar van de gemeentelijke sporttrofee gekozen.

Ook wordt tijdens het Sportgala Peel en Maas de winnaar voor het trofee van IKS (Iedereen Kan Sporten) van de regio Noord-Limburg bekend gemaakt.