De Stichting Sportgala Peel en Maas, met vrijwilligers die de elf dorpen uit gemeente Peel en Maas breed vertegenwoordigen, organiseert ieder jaar het Sportgala. Het Sportgala wordt meestal gehouden op de eerste vrijdag in april van het volgende jaar. Het Sportgala Peel en Maas over het jaar 2023 wordt gehouden op vrijdag 12 april 2024.

De gemeente Peel en Maas mag zich met recht een sportgemeente noemen; de elf dorpen tellen maar liefst ruim 100 sportverenigingen. In een programma met een sportieve en muzikale omlijsting wordt het sporttalent, de sportman/sportvrouw en de sportploeg van het jaar van de gemeente Peel en Maas gehuldigd. Ook is er aandacht voor de sporters met een beperking, de bijzondere waarderingsprijs en de vele kampioenen.Uit de winnaars van de categorieen talent, sporter, sportploeg en bijzondere waarderingsprijs wordt de winnaar van de gemeentelijke sporttrofee gekozen.

Ook wordt tijdens het Sportgala Peel en Maas de winnaar voor het trofee van IKS (Iedereen Kan Sporten) van de regio Noord-Limburg bekend gemaakt.

Voor het Sportgala 2023 kunt u hieronder de volgende documenten downloaden:

  1. Reglement nominatiecommissie.
  2. Opgaveformulier nominaties 2023.
  3. Opgavelijst kampioenen 2023.

Uw nominaties en opgave van kampioenen 2023 kunt u via de post, maar ook via de mail tot uiterlijk zondag 12 januari 2025 insturen:

  1. stuur het ingevulde nominatieformulier door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
    Naar dit e-mailadres kunt u ook uw opgave van kampioenen sturen: de nominatiecommissie zorgt ervoor dat uw kampioenen terecht komen bij de PR-commissie voor vermelding op het Sportgala 2023;

  2. maakt u liever gebruik van de post of brengt u het zelf even langs: Hans Witbaard, voorzitter nominatiecommissie, Ninnesweg 182, 5981 PD Panningen.