De Bijzondere waarderingsprijs van het jaar 2019' ging naar wielrenner Jac Roemerman

ED 01


Het Sportgala zet één keer per jaar niet alleen sporters en teams in het zonnetje maar probeert door middel van het gala, de Sport één keer per jaar een EXTRA podium te geven. Daarmee aangevend dat sport erg belangrijk is om allerlei redenen.

Mensen die meer bewegen en sporten zijn niet alleen lichamelijk en mentaal fitter, ze hebben ook minder kans op allerlei ziektes. Sport en bewegen verbetert de kwaliteit van leven, ook wanneer je dat op latere leeftijd doet.

Degene die wij hier in het zonnetje willen gaan zetten had een droom, maar besefte op enig moment dat hij die droom niet waar zou kunnen maken. Hij vond zichzelf niet goed genoeg om zich met de besten van de wereld te meten. Daarom nam hij het besluit zijn sport op een ander niveau te gaan beoefenen.

Dat blijft hij, ook nu hij ouder is, nog steeds op een heel gedisciplineerde manier volhouden. Nog steeds iedere dag met heel veel regelmaat het ros op. Elke dag weer het  plezier beleven in de mooie natuur te kunnen zijn en zijn hobby uit te kunnen oefenen. Regelmaat is zijn toverwoord, ingegeven door zijn partner. Waar hij aan de start verschijnt is hij een master. Soms van kop af aan.

Hij wint met grote regelmaat en was daarom ook een veel geziene gast op ons gala. Nog één keer willen hem daarom eren, met heel veel respect voor zijn gedrevenheid zijn prestaties, zijn discipline en zijn plezier in de sport. Onlosmakelijk verbonden met zijn ros van staal.

Voor deze bijzondere carrière heeft de nominatiecommissie van het sportgala besloten om de bijzondere waarderingsprijs van het sportjaar 2019, uit te reiken aan wielrenner:
Jac Roemerman

 

 

Bekijk het filmpje van Jac: